Zadania

image002

Zarząd przyjął do realizacji zadanie realizowane ze środków PFRON z Urzędu Marszałkowskiego na rehabilitację. Zadanie pn „Kompleksowo po sprawność”

W ramach realizowanego zadania osoby niepełnosprawne mogą skorzystać z

– rehabilitacji grupowej na sali 2x w tygodniu- wtorek i czwartek w godz. 17oo-18oo w Klubie „Szafir” w Domu Kombatanta na Gdańskiej Zaspie ul. Kombatantów 4

– rehabilitacja indywidualna i manualna + masaż – w domu beneficjenta

– rehabilitacja w basenie solankowym- w Szpitalu Rumatologicznym w Sopocie

zadanie realizowane do 14.11.2017r

Realizacja zadania „Wsparcie dla zdrowia”
 W ramach realizacji zadania 15 osób niepełnosprawnych z woj. pomorskiego przebywać będzie w Kaszubskim Centrum Promocji Zdrowia w Gołubiu, na rehabilitacji wspomaganej dietą – warzywno owocową. skorzysta z rehabilitacji, uczestniczyć będzie w wykładach, oraz przeprowadzi test na nietolerancję pokarmową.

Przewidywany termin realizacji zadania  wrzesień/październik 2017

Zarząd przyjął do realizacji zadanie realizowane ze środków PFRON z Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku. Zadanie pn

„Warszawa z historią i kulturą”

w ramach realizacji zadania 18 osób niepełnosprawnych  w dniach wrzesień 2017r wyjedzie do Warszawy.W planie zwiedzanie Muzeum Żydów Polskich, obejrzenie spektaklu teatralnego „Polityka” w teatrze VI piętro,oraz zwiedzanie Warszawy.